Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ορφέας Αυγουστίδης : Η μοναξιά, οι σχέσεις και η εσωστρέφειαΘέλει χρόνο για τις σχέσεις του, λέει, γιατί είναι κλειστός άνθρωπος και δεν μοιράζεται εύκολα. Θέλει χρόνο και για τον εαυτό του, λέει, για να μπορεί να εκτονώνει τη δημιουγικότητα του. Ό,τι κι αν λέει ο Ορφέας, όσο χρόνο και αν χρειάζεται, εκείνο που απέδειξε είναι πως ο χρόνος αυτός θα λειτουργεί διαρκώς υπέρ του.


Το να βρίσκεσαι σε μια σχέση σού δίνει ισορροπία;
Όχι πάντα, εξαρτάται. Ορισμένες φορές σού δίνει ισορροπία και άλλες νομίζεις ότι ισορροπείς. Παρ’ όλα αυτά δεν έχω ανάγκη μια σχέση για να ισορροπήσω, δεν βλέπω τις σχέσεις ως «δεκανίκια». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το να βρίσκομαι σε μία σχέση με κάνει να αισθάνομαι καλά.

Μοιράζεσαι εύκολα;
Κοίταξε, είμαι αρκετά συντροφικός, όταν μπω σε αυτήν τη διαδικασία όμως δεν μοιράζομαι εύκολα. Για την ακρίβεια, θα σου έλεγα ότι είμαι αρκετά κλειστός άνθρωπος και δύσκολα ανοίγομαι. Θέλω πολύ χρόνο.

Ο χαρακτήρας σου σου προκαλεί πρόβλημα στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους;
Μα οι σχέσεις κερδίζονται. Ακόμα και με τον κολλητό σου στην αρχή της γνωριμίας σας δεν ήσασταν όπως είστε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει, λοιπόν, ότι όποιος είναι κλειστός χαρακτήρας καταδικάζει μια σχέση.

Έχεις σχέση αυτή την περίοδο;
Ποτέ δεν μίλησα για τα προσωπικά μου και δεν θέλω να το κάνω τώρα, επειδή μετά θα πρέπει να μιλάω συνέχεια.

Έχεις σταθερές στη ζωή σου;
Έχω τις ρουτίνες μου, ως άνθρωπος όμως είμαι ανοιχτός στο να αλλάζω πράγματα και συνήθειες. Δεν φοβάμαι τις αλλαγές, ενώ ως σταθερές έχω την οικογένεια και τους φίλους μου.

Με τον εαυτό σου τα έχεις βρει;
Ναι. Όταν είμαι μόνος μου το απολαμβάνω, δεν κλαίγομαι. Το ζω. Προσωπικά, δεν φοβάμαι καθόλου τη μοναξιά, είναι κομμάτι μου, ενώ μου αρέσει να έχω το χρόνο μου και να εκτονώνω τη δημιουργικότητά μου.

Πηγή : yupi.gr