Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ελένη Φουρέιρα : «Με πόνεσε πολύ ο χωρισμός»Ότι είναι η πιο sexy τραγουδίστρια στην Ελλάδα το ξέραμε. Ότι έχει το ωραιότερο σώμα στη showbiz επίσης. Αυτό που αγνοούσαμε είναι ότι η 24χρονη ποπ σταρ, με την ξεχωριστή φωνή, είναι πολιτικοποιημένη και βάζει στη θέση τους τον Obama, τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο! Το περιμένατε;

Πώς είσαι αυτή την περίοδο;
Πάρα πολύ καλά και ευτυχισμένη! Η δουλειά μου πάει καλά, τραγουδάω με τον Σάκη Ρουβά, οπότε ποια γυναίκα στη θέση μου δεν θα ήταν ευτυχισμένη; Προς Θεού!

Νιώθεις ευτυχισμένη και χαρούμενη, παρόλο που χώρισες;
Νιώθω καλά. Κοίταξε, χώρισα πριν από έναν περίπου μήνα. Βγήκα από μια μεγάλη σχέση. Όμως, οι ρυθμοί της δουλειάς μου τρέχουν κάθε μέρα και, δόξα τω Θεώ, αφού πάει καλά αυτό το κομμάτι της ζωής μου, δεν έχω κανένα λόγο να είμαι λυπημένη επειδή δεν μπόρεσα να πετύχω το ιδανικό: την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε συνδυασμό με την προσωπική ευτυχία.

Τι δεν πήγε καλά στη σχέση σας; Γιατί χώρισες από τον Δημήτρη Γούτο;
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ας πούμε ότι «έφταιξε» η δουλειά μου, η οποία είναι πολύ δύσκολη. Ως εκεί.

Αυτό ήταν το «λάθος» σου; Η δουλειά;
Όταν είσαι σε μια δημιουργική φάση, ρίχνεις όλο σου το βάρος σε αυτό το κομμάτι, με αποτέλεσμα να αφήνεις λίγο κάποιο άλλο. Υπήρξαν στιγμές που, ενώ ήμουν σε μια σχέση, έδινα όλη μου την προσοχή στη δουλειά μου, αλλά δεν το μετάνιωσα γιατί ξέρω ότι η ζωή είναι μικρή. Πρέπει να δημιουργήσω, να πάω καλά. Η δουλειά μου είναι το παν για μένα. Αλλά, σε ό,τι κι αν επιλέξουμε, υπάρχει και το αντίστοιχο κόστος.

Σε πόνεσε ο χωρισμός σου;
Πολύ! Μα έζησα τόσα πράγματα με αυτόν τον άνθρωπο... Πώς θα μπορούσα να βγω αλώβητη από αυτή την ιστορία και να μην πονέσω; Παρ’ όλα αυτά, ένας χωρισμός δεν σημαίνει και κάτι στα ουσιαστικά συναισθήματα που έχεις αισθανθεί. Όταν έχεις αγαπήσει πολύ έναν άνθρωπο, δεν αλλάζει επειδή πάψατε να είστε μαζί. Άλλωστε, αυτά συμβαίνουν στη ζωή μας – είναι κάτι φυσιολογικό.

Όταν είσαι στο off μιας σχέσης, στο περίφημο «διάλειμμα», φλερτάρεις;
Όχι, δεν είμαι του παιχνιδιού. Είμαι κορίτσι για σχέση και σπίτι! Ποτέ δεν έκανα one night stand, θέλω να έχω συναισθήματα για τον άλλον. Ούτε μου αρέσει να βγω ένα βράδυ με σκοπό να πιω και να φλερτάρω. Αυτά δεν τα κάνω ποτέ!

Είσαι έτοιμη τώρα να ερωτευτείς ξανά;
Όχι ακόμη! Πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος. Άλλωστε, καλό είναι να περνάμε μερικές φάσεις μοναξιάς. Αυτή την περίοδο είμαι αφοσιωμένη αποκλειστικά στη δουλειά μου.

Είσαι πολιτικοποιημένη;
(χαμογελάει) Όπως όλοι μας, κι εγώ στην Ελλάδα ζω!

Πιστεύεις λοιπόν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ ή να παραμείνει σε αυτήν με όποιο τίμημα;
Κοίταξε, δεν είμαι πλήρως ενημερωμένη. Όμως βλέπω ειδήσεις, στενοχωριέμαι και ψυχοπλακώνομαι. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι φταίνε για όλα αυτά. Φταίμε εμείς που τους ψηφίζαμε όλα αυτά τα χρόνια ή φταίνε εκείνοι που κυβερνούν τους πολιτικούς μας; Δυστυχώς, μας έμαθαν μόνο τον εύκολο τρόπο. Δηλαδή «αν λαδώσεις, θα περάσεις, θα γίνει το δικό σου!». Αυτά, όμως, οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο κι έφτιαξαν ένα κράτος χωρίς νόμους, στο οποίο ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ και η αδερφή μου με το γαμπρό μου –που έχουν ένα παιδάκι 4 χρόνων– είναι και οι δύο άνεργοι. Ζουν από το ταμείο ανεργίας με ψίχουλα. Ντροπή! Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι οι Έλληνες είμαστε δυνατός λαός, έχουμε αξιοπρέπεια, ήθος, πολλά προτερήματα και θα τα καταφέρουμε, χωρίς να βγούμε από το ευρώ. Αν φύγουμε από την ευρωζώνη, δεν κάνουμε κακό και στις άλλες χώρες; Ευτυχώς, εγώ όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζα μόνο λευκό!

Ποιον θεωρείς καταλληλότερο για αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν πολύ sexy;
Κανέναν! Δεν με ενδιαφέρει, άλλωστε, ποιος είναι sexy, αλλά να κάνει σωστά τη δουλειά του. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν κάποιον απλά επειδή είναι sexy; Δεν νομίζω! Και για μένα sexy πολιτικός δεν υπάρχει! Και τον Obama γι’ αυτό τον ψήφισαν; Επειδή είπαν ότι είναι sexy; Αλίμονο! Παρ’ όλα αυτά, οποιοσδήποτε πολιτικός καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα μας από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, όχι sexy, ακόμη και «άντρα της χρονιάς» θα τον πω! (γέλια)
  
Πηγή : yupi.gryupi.gr