Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πάνος Μουζουράκης : Η δυσλεξία και ο έρωτας για τη Σολωμού


Στον Πέτρο Κωστόπουλο μίλησε ο Πάνος Μουζουράκης, στο «Βράδυ» της Παρασκευής.

Ο Πάνος Μουζουράκης αποκάλυψε πώς έζησε τα πρώτα χρόνια της επιστροφής του από την Ελβετία, όπου γεννήθηκε, στην Ελλάδα: «Όταν ήρθα με την οικογένειά μου από την Ελβετία, επειδή όλοι άκουγαν "Ελβετία" και κοίταζαν κάπως, νόμιζα πως ήμουν πλούσιος. Βέβαια, μετά είδα ότι με το ίδιο βρακί είχαμε φύγει και με το ίδιο είχαμε γυρίσει, είχαμε όμως και τη στάμπα της Ελβετίας επάνω, που έδινε ένα prestige. Αυτό έκανε βέβαια και την επικοινωνία πιο δύσκολη με τα άλλα παιδιά!». Ακόμα, ο Πάνος Μουζουράκης παραδέχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου καλός μαθητής, προσθέτοντας πως πρόσφατα ανακάλυψε πως έχει μια μορφή δυσλεξίας.

Πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την οικονομική κρίση; «Δεν ξέρω… Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα! Όχι σε φάση πως δεν με νοιάζει, απλά είμαι μάλλον μπερδεμένος με όλη αυτήν την κατάσταση, επειδή γίνονται απανωτές αλλαγές. Είναι μια εποχή που κρίνεται η θρησκεία, η κοινωνία, η πολιτική, το αν φταίμε εμείς, αν φταίνε όλα αυτά που πιστεύαμε τόσο καιρό και τα λοιπά και τα λοιπά. Είμαι κι εγώ μέσα σε όλο αυτό το γενικότερο μπέρδεμα. Πιστεύω ότι θα βγουν πολλά όμορφα πράγματα αλλά σίγουρα όχι μέσα από ένα πολιτικό σύστημα. Είναι μια εσωτερική αλλαγή η οποία θα επέλθει, ίσως από την κρίση την οποία περνάμε αυτήν την περίοδο, η οποία μπορεί να είναι και πολύ δημιουργική στο κάτω κάτω. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς γράφτηκαν τα ωραία τα έργα -τα θεατρικά, τα μουσικά-, οι ωραίοι πίνακες ζωγραφικής. Δημιουργούνται κινήματα και προχωράμε παρακάτω» ανέφερε ο Πάνος Μουζουράκης.

Τέλος, για αυτό που τον έκανε να ερωτευθεί τη Μαρία Σολωμού δήλωσε: «Είναι εκεί είναι το ανεξήγητο... Είναι κάτι που δεν μπορείς να το μεταφράσεις. Είναι κάτι που κινείται, η ενέργεια που αφήνει μέσα στον χώρο», ενώ σχετικά με αυτό που του "σπάει" στη σύντροφό του είπε: «Οι ανασφάλειες που μου δημιουργεί να αισθάνομαι μόνιμα την ανάγκη να αποδείξω ότι δεν είμαι λίγος».

Πηγή : yupi.gr